تامین‌مالی زنجیره‌ای

تامین‌مالی زنجیره‌ای

تامین‌مالی زنجیره‌ای

گزارش راهبردی تامین‌مالی زنجیره‌ای منتشر شد.

در برنامه اقتصادی دولت سیزدهم، اهتمام ویژه­­ای به استفاده از روش­های نوین تامین‌مالی و حل مشکلات بنگاه­های اقتصادی شده است. دولت قصد دارد با استفاده از طرح تامین‌مالی زنجیره­ای به مقاوم شدن اقتصاد ایران در برابر فشارهای تحریم‌های بین‌المللی کمک کند بطوری­که  با اجرای این طرح، دولت به‌ جای تمرکز صرف بر نقدینگی، از ابزارهای اعتباری بهره می­برد. یکی از اهداف مهم طرح این است که فعالیت بانک‌ها به سمت فعالیت‌های تولیدی و در واقع اعتبارات به سمت تولید هدایت شوند. این دولت قصد دارد با استفاده از طرح مذکور، هزینه تمام شده محصولات و همچنین مطالبات غیرجاری بانک‌ها را کاهش دهد و در این راستا اخیرا نیز تفاهم‌نامه‌ای تحت عنوان “تامین‌مالی زنجیره‌­ای تولید” با پیگیری وزارت صمت بین این وزارتخانه و وزارت­خانه‌ امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و هفت بانک عاملی امضا شد. پیرو این موضوع گزارشی پیرامون مبانی و مفاهیم و کاربردهای تامین مالی زنجیره‌ای توسط پژوهشگران دفتر مطالعات راهبردی رونق تولید تهیه شده است که در ادامه خلاصه‌ای از آن آمده‌است:

 

تأمین مالی زنجیره­ تامین (تامین مالی زنجیره­‌ای)

تامین مالی زنجیره تامین یا SCF یک رویکرد خلاقانه است که شرکت­‌ها جهت تخصیص منابع مالی و بهینه‌­سازی جریان­های مالی در زنجیره تامین از آن استفاده می­کنند. این رویکرد کاهش هزینه‌‌ها، افزایش سودآوری و کارایی هرچه بیشتر سازمان را به دنبال دارد و با ارائه گزینه­‌های انتخابی برای پرداخت­‌ها، باعث بهینه‌­سازی نقدینگی در شبکه می­‌گردد.

 

فرآیند کلی تامین مالی زنجیره تامین

پلت­فرم مدیریت مالی زنجیره­‌تامین شامل چند جزء اصلی مثل بانک­ها، تامین کنندگان و خریداران می‌­باشد. در ادامه اکوسیستم کلی تامین­ مالی زنجیره‌­تامین آورده شده است:

به عنوان مثال مدل تامین­ مالی زنجیره­ تامین صنعت طیور بدین صورت می­باشد:

 

تامین جریانات نقدی دربنگاه­های اقتصادی

مدل­های تامین‌مالی زنجیره­‌ای با بهینه­‌سازی سرمایه در گردش از طریق مدیریت سه مولفه حساب­‌های پرداختنی، حساب‌های دریافتنی و موجودی، بر عملکرد شرکت تاثیر می­‌گذارند و امکان دسترسی شرکت­های یک زنجیره تامین را به منابع مالی با هزینه کمتر و سرعت بیشتر فراهم می­کند. اصلی ترین مزیتی که از طریق اجرای این طرح به دست می‌­آید شامل کاهش نقدینگی مورد نیاز و آزادسازی حجم زیادی از سرمایه درگیر است که همین امر منجر به بازدهی بیشتر سرمایه گذاری و حداکثرسازی سود سهامداران می­شود.

در ادامه به اختصار به بیان برخی از مزایای این طرح پرداخته شده است:

  1. تسريع و بهبود فرایند تأمین­‌مالی سرمایه در گردش بنگاه­‌های تولیدی
  2. کاهش نیاز به دریافت تسهیلات جدید برای تأمین­مالی سرمایه در گردش
  3. کاهش مطالبات غیرجاری بانک­‌ها
  4. کاهش انحراف منابع و افزایش کارایی تخصیص منابع (منابع مالی، نهاده های تولید و …)
  5. افزایش شفافیت و نظارت پذیری جریان مالی اقتصاد
  6. کاهش زمینه­‌های توزیع رانت و حذف واسطه­‌ها در زنجیره­های تأمین و توزیع
  7. کاهش هزینه تمام شده محصول و افزایش رفاه مصرف­کننده
  8. کاهش نوسانات بازار (قیمت و تولید)
  9. افزایش بهره­‌وری و سودآوری بنگاه و در نهایت کل صنعت
  10. زمینه­‌سازی برای اصلاح سیاست­‌های حمایتی
  11. زمینه­سازی برای اصلاح نظام بانکی
  12. افزایش کارایی و شفافیت نظام مالیاتی

در عصر کنونی مدیران شرکت­‌ها با توجه به محدودیت­‌های منابع مالی و تنگ شدن رقابت، تحت فشار فزاینده­ای قرار دارند تا هزینه­‌های عملیاتی و بهای تمام شده را کاهش دهند. لکن عملیاتی شدن روش‌­های نوین تامین مالی نیازمند یاری دولت و نهاد­های مالی مرتبط با آن می­‌باشد. دولت سیزدهم با انعقاد تفاهم­­‌های ماه­‌های گذشته نشان داده است که قصدی جدی برای حل مشکلات مالی بنگاه­‌های اقتصادی دارد. اهتمام ویژه به عملیاتی شدن این طرح­ها، کسب و کارها را قادر می­‌سازد که جریان نقدینگی و سرمایه در گردش را در سرتاسر زنجیره تامین مدیریت کرده و آن را بهینه نمایند که این امر نوید بخش رونق و رشد اقتصادی در آینده خواهد بود.

 

دریافت فایل اصلی گزارش:

بازتاب

تست

متن سربرگ خود را وارد کنید.

دسته بندی مطالب


آخرین مطالب


مراسم جشن امضای محصولات دفتر مطالعات رونق تولید
مراسم جشن امضای محصولات دفتر مطالعات رونق تولید
کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان
کتاب راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان
کتاب اقتصاد روسیه
کتاب اقتصاد روسیه
تامین‌مالی زنجیره‌ای
تامین‌مالی زنجیره‌ای
گزارش عملکرد یکساله
گزارش عملکرد یکساله
چرا و چگونگی حمایت از تولید: امیر سیاح
چرا و چگونگی حمایت از تولید: امیر سیاح

برچسب ها