در ابتدای جلسه مسئولین دفتر توضیحاتی نسبت به برنامهها، اهداف و ساختار مجموعه بیان نمودند سپس دکتر ایزدخواه توصیههایی برای ادامه کار فرمودند؛
یکی از بخش هایی که از دید اندیشکدههای دانشگاه های مهندسی مغفول مانده و پرداختن آن به عهده دفتر مطالعات راهبردی رونقتولید دانشگاه امام صادق هست، بحث های مرتبط با حکمرانی تولید است. یعنی مکانیزم ها و راهکارهای اساسی که باید در تولید دنبال کنیم. تولیدی مد نظر ماست که عقلانیت سیاستی در حوزه ی صنایع مختلف آن، خط و مشی روابط حاکم را تعیین کند.
از کلیدواژه های اساسی در تعریف نظام قواعد مذکور، تنظیم رقابت است، به عنوان مثال چرا صنعت خودرو تکثّر ندارد؟ گرچه فضای نیمه رقابتی ذات خودرو است امّا شما باید سیاست تولید را به گونه ای چیده باشی که عقلانیتجمعی برآن حاکم باشد.
یکی از راهکارهای رسیدن به الگوهای پیشرفت در صنایع، بررسی سیر و روند پیشرفت پدیده هایی جدید در صنعت ایران است که خوش درخشیدند، به عنوان مثال پدیده هایی نظیر مپنا و… . به عبارت دیگر بررسی چگونگی ایجاد این توانمندی ها در یک حوزه ی به خصوص است که چرا در سایر زمینه ها ایجاد نشد؟
سیاستگذاری صنعتی، دانش عملیاتی است که شما باید تولید کنید، در واقع مجموعه تکنیک و قواعدی که ادبیات سازی نوین در نظامتولید است. اگر به این گفتمان وادبیات جدید رسیدید آنگاه می توانید در حوزه ی آموزش تولید رشته سازی هم بکنید. کلیت Black box ایالات متحده همین موضوع است که آن را در اختیار سایر کشورها قرار نمی دهد.
تست